TULEVAT NÄYTTELYT

和 Wa - kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely Alajärvellä (The 51st Japanese Today 's Visual Arts Exhibition in Alajärvi)
29.5. - 12.6.2019, Nelimarkka-museo
Alajärvellä nähdään keväällä laaja katsaus japanilaista taidetta. Kaksi viikkoa kestävä näyttely järjestetään yhteistyössä Japan International Artist Societyn (JIAS) ja Club des Amis de l'Europe et des Arts (CAEA) -järjestöjen kanssa. Vastaavia näyttelyitä on järjestetty vuodesta 1973 lähtien ympäri maailman ja nyt tulossa on jo 51. näyttely. Alajärven näyttely on ensimmäinen kerta kun näyttely järjestetään Suomessa. Pohjoismaissa näyttely on edellisen kerran ollut 80-luvulla. Näyttely järjestetään Suomen ja Japanin 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden kunniaksi.

CAEA -järjestön perimmäisenä tarkoituksena on yhdistää ihmisiä taiteen kautta ja heidän tavoitteensa on levittää positiivista viestiä taiteen avulla sekä luoda japanilaisille taiteilijoille uusia kansainvälisiä verkostoja. Näyttelyssä on esillä yli 250 teosta Nelimarkka-museossa, Alajärven kirjaston näyttelysalissa, sekä Villa Väinölässä. Näyttelyn teoksissa näkyy japanilainen kulttuuri, sen mielenrauha, harmonia, toisten kunnioitus ja auttaminen, joihin myös näyttelyn nimi, Japania aiemmin tarkoittanut merkki WA -viittaa. Näyttelyn nimi tarkoittaa myös japanilaista kulttuuria ja ajatusmaailmaa, mielenrauhaa, harmoniaa ja toisten kunnioittamista sekä auttamista. Esillä on eri tekniikoin toteutettuja maalauksia ja veistoksia sekä perinteisiä japanilaisia tekniikoita puupiirroksista kimono- ja paperitaiteeseen sekä kalligrafiaan. Näyttelyn taiteilijat kuuluvat JIAS -järjestöön ja näyttelyn teokset on valinnut CAEA:n jäsenistä koostuva toimikunta.

Näyttelyn ohjelmassa on myös avoimia yleisöluentoja, työpajoja sekä kalligrafia-työnäytös.

CAEA -järjestön perusti Toshifumi MAGORI vuonna 1972 ja hänen vaimonsa Mariko Magori: (Chairman of CAEA) sekä poikansa Bumpei Magori: (President of CAEA and JIAS, PhD, Project Lecturer at University of Tokyo) jatkavat vuosittaisten kansainvälisten näyttelyiden järjestämistä. Kansainvälisten näyttelyiden lisäksi, taiteilijaseuralla on näyttely vuosittain The National Art Centerissä Tokiossa sekä Pariisissa osana perinteikästä syysalonkia, Salon d’Automnea.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy

www.obijias.co.jp/en/
Minna Tuohisto-Kokko Pala elämää
29.6. - 29.9. 2019, Nelimarkka-museo
Modernia lasimosaiikkia.
Kristian Kaarna Yhdentyneet maisemat
12.10.2019 - 23.2.2020, Nelimarkka-museo
Valokuvaaja Kristian Kaarna taidemaalari Eero Nelimarkan jalanjäljillä.

Valokuvaaja Kristian Kaarnan näyttelyssä Yhdentyneen maisemat eri aikakaudet, tekniikat ja ympäristöt kohtaavat. Erilaisuus kohtaa samanlaisuuden. Vastakohdat täydentävät toisiaan.

Arkipäivään piiloutuneet maisemat herätetään henkiin vahvoilla ja voimakkailla teoksilla. Ne kertovat todellisen kauneuden tarinaa.