Vastuumuseo

Nelimarkka-museo on toiminut Etelä-Pohjanmaan taiteen alueellisena vastuumuseona vuodesta 2020 alkaen. Museo vastaa maakunnan taiteeseen liittyvän tiedon, asiantuntija-avun ja -palveluiden tarjoamisesta. Toiminnassa painotetaan myös yhteistyöverkostojen ja museoammatillisten käytäntöjen jakamista sekä tietoutta maakunnan taidevarannoista.

Vastuumuseon tehtävät on jaettu kolmeen osa-alueeseen:

  • Alueen museoiden ja muiden toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö, julkisen taiteen ja kokoelmien asiantuntijana toimiminen, alueelliset strategiat ja ohjelmat sekä niihin liittyvän työryhmätyöskentely ja kehittämishankkeet.
  • Taiteen ja visuaalisen kulttuurin dokumentointiin, tallentamiseen ja digitaalisen saatavuuden kehittämiseen ja edistämiseen sekä tietojärjestelmien alueellisen saatavuuden ja käytön edistäminen.
  • Alueelliset palvelut, joilla se tavoittaa yleisöjä ja yhteisöjä toimialueellaan sekä esim. alueen kuvataiteeseen liittyvä neuvonta.

Toimimme seuraavien kuntien alueella: Alajärvi, Alavus. Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli ja Ähtäri.