Vastuumuseo

Nelimarkka-museo on toiminut Etelä-Pohjanmaan taiteen alueellisena vastuumuseona vuodesta 2020 alkaen. Museo vastaa maakunnan taiteeseen liittyvän tiedon, asiantuntija-avun ja -palveluiden tarjoamisesta. Toiminnassa painotetaan myös yhteistyöverkostojen ja museoammatillisten käytäntöjen jakamista sekä tietoutta maakunnan taidevarannoista.

Vastuumuseon tehtävät on jaettu kolmeen osa-alueeseen:

  • Alueen museoiden ja muiden toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö, julkisen taiteen ja kokoelmien asiantuntijana toimiminen, alueelliset strategiat ja ohjelmat sekä niihin liittyvän työryhmätyöskentely ja kehittämishankkeet.
  • Taiteen ja visuaalisen kulttuurin dokumentointiin, tallentamiseen ja digitaalisen saatavuuden kehittämiseen ja edistämiseen sekä tietojärjestelmien alueellisen saatavuuden ja käytön edistäminen.
  • Alueelliset palvelut, joilla se tavoittaa yleisöjä ja yhteisöjä toimialueellaan sekä esim. alueen kuvataiteeseen liittyvä neuvonta.

Toimimme seuraavien kuntien alueella: Alajärvi, Alavus. Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli ja Ähtäri.

 

 

JULKISEN TAITEEN TIETOPAKETTI

Nelimarkka-museon koostamassa julkisen taiteen tietopaketissa esitellään lyhyesti mitä julkinen taide on, annetaan tietoa taidehankkeista ja taiteilijavalinnoista sekä esitellään millaisia erilaisia merkityksiä ja hyötyjä julkisella taiteella voi olla.

Tietopaketissa esitellään myös julkiselle taiteelle oleellista sanastoa ja tarjotaan erilaisia linkkejä ja vinkkejä lisätiedon hankkimista varten.

Tietopaketin toivotaan antavan kunnille, julkisen taiteen parissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille henkilöille perustietoa aiheesta. Paketin toivotaan myös herättävän kunnissa mielenkiintoa julkista taidetta ja uusien taidehankkeiden totetuttamista kohtaan.

Paina alla olevaa kuvaa avataksesi julkisen taiteen tietopaketin.