Tartu maisemaan

Tartu Maisemaan (2020-2023) oli taidetoimijoiden verkostoitumista ja nuorten taideharrastusta edistävä vuorovaikutushanke. Taidemuotoja olivat esimerkiksi maalaus, valokuva, teksti ja ääni. Hankkeen tausta-ajatuksena oli saada alueen nuoret näkemään oma kotiseutunsa uusin silmin eri taidemuotojen kautta.

Leader Aisapari ry:n, Leader Kuudestaan ry:n ja Leader Ceder Axarquian taidetoimijat tuottivat yhteistyössä opetuspaketin, joka tarjoaa uusia menetelmiä taiteen tekemiselle, näkemiselle, kokemiselle ja esittämiselle käyttäen sekä perinteisiä tekniikoita, että hyödyntäen digitalisaation tuomia uusia mahdollisuuksia. Kohderyhmänä oli alueiden nuoriso, joka haluttiin houkutella uusilla käytännöillä taideharrastuksen pariin. Hankkeen teemana oli maisema ja tavoitteena antaa uusi arvo omalle maaseutuympäristölle opetuspaketin ja kansainvälisen vuorovaikutuksen kautta.

Hankkeen aikana toteutettiin muun muassa näyttelyitä, tutustumiskäyntejä ja työpajoja niin Suomessa kuin Espanjassa.

 

Taidetoimijat

Kristian Kaarna, Juan Chang-Ketonen, Päivi Karjalainen, Maria Lampinen, Oskari Luoma, Jenni Savolainen, Elina Suutari

Taideopettajat ja taiteilijat

Elina Försti, Patricia Gala, Ulla Hautamäki, Kristian Kaarna, Jani Kaunisto, Ritva Lindberg, Marjut Mässbacka, Vanessa Narbonachoco, Vuokko Oja-Hautamäki, Minna Rajala, Julia Rantala, Anni Viitasaari

Nuoret taitelijat

Eeva Dinga, Peppi Hannunen, Laura Harju, Annika Hautala, Anna Jääskeläinen, Jade Laine, Manna Latvala, Elsa Karttunen, Ronja Kilponen, Judi Kivikko , Charlotta Mustonen, Egle Paulauskaite, Salla Reinikka, Liisi Santala ja Alajärven lukion ja yläasteen erityisluokan oppilaat sekä Paavolan koulun luokat 3a ja b (Osa nuorista ei antanut lupaa nimensä julkaisemiseen.)

 

Hankkeeseen pääsee tutustumaan tarkemmin täältä: https://www.grabthelandscape.com