Menneet

Noora Ojanperä Olen olemassa myöhemmin

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2021 -kilpailun voittajan näyttely

22.1.2022 – 24.4.2022

hermosto–:::::::——-on tulessa.

tragedia tulee tartu tartu

haluun olla bad boy sillä tavalla kun ollaan good girl

EN HALUU OLLA ENÄÄ MUKANA

EN HALUU OLLA ENÄÄ MUKANA

helli(tä)n

Toden ja epätoden rajalla

löytyy turva

kun uskaltaa jäädä

yks päivä sitten luin Liv Strömquistin sarjakuvasta

“siellä missä on valtaa ei voi olla rakkautta”

se on jäänyt vaivaamaan mua

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2021-kilpailun voittajan Noora Ojanperän Olen olemassa myöhemmin -näyttely kokoaa yhteen videon, tekstiä sekä skannerilla toteutettuja valokuvia. Teoksissaan Ojanperä käsittelee nykyajasta kumpuilevia tunnekuohuja ja rinnastaa haavekuvia ristiriitaisesti polveileviin sanoihin.

Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat syntyneet päämäärättömän keräilyn tuloksena, jota Ojanperä toteuttaa kuvaamalla, kirjoittamalla ja äänittämällä havaintoja jokapäiväisestä elämästään. Keräilyä seuraa penkominen. Hän etsii jollain tasolla puhuttelevaa materiaalia ja sysäystä. Jatkotyöstäessään materiaalia Ojanperä suosii kaoottisia prosesseja, joiden aikana muodot, rytmit sekä rakenteet hajoavat luoden samalla tilaa mille tahansa.

Noora Ojanperä on syntynyt vuonna 1993 Seinäjoella. Hän asuu ja työskentelee nykyisin Keravalla. Ojanperä on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi vuonna 2020. Hän on Etelä-Pohjanmaan Galleriaverkoston järjestämän Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun viides voittaja.

Kuva: Noora Ojanperä helli(tä)n (2021), skannattu valokuva