Menneet

Tuomas Linna – Jokainen pieni asia

Vuoden 2019 nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun voittajan näyttely

2.6.2020 – 3.8.2020

Tuomas Linnan yksityisnäyttelyssä Jokainen pieni asia on esillä Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2019 -kilpailun voittajan teoksia: valokuvia, valmisesineitä sekä teoksiin liittyviä tekstejä. Mukana on myös Linnan kilpailuteos, Viipyilyä Rapalaaksossa -installaatio, johon liittyy hänen eteläpohjalaista sukuaan koskeva tarina: taiteilija kertoo kaivavansa esiin Rapalaaksoon piilotettuja isoisoisänsä kuvaamia lasinegatiiveja. Linna liittää teokseen kysymyksiä elämästä ja omasta identiteetistä. Teoksesta välittyykin kaipaus, halu ymmärtää itseään ja elämäänsä suhteessa siihen mitä on ollut.

Jokainen pieni asia -näyttelyssä Linna on siirtynyt jo Rapalaaksosta eteenpäin. Taiteilijan mukaan painotus on nyt onnessa. Mitä se on? Näyttelyn teokset saavat edelleen ajattelemaan etsimisen, löytämisen ja luomisen salaperäistä prosessia.

Linnan uusissa teoksissa abstrakti ajatus yhdistyy materiaaliseen ja aistimelliseen: esimerkiksi ajatus tai muisto onnesta kytkeytyy tammenoksaan. Teoksissa on pysäyttävä tuntu. Pysähdyksistä muodostuu kytköksiä katsojan muistin ja toisen muistin välille. Aika avautuu, erilliset tapahtumat limittyvät. Jokainen pieni asia on mahdollisuus kytkeytyä maailmaan, siihen mitä on ollut ja mitä on tuleva.

Tuomas Linna (s. 1985) asuu ja työskentelee Espoossa. Hän on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta.