Tapahtuma

Päättäjäisviikonloppu

Muovailua, Näyttelykierros, Seurat 3.3.-5.3.2023

27.2.2023 – 6.3.2023

Laajalti kehuttu Nelimarkka-museon näyttely ”Maailman kautta kuljemme” jatkuu 5.3. saakka. Luvassa on vielä päättäjäisviikonloppu, josta jokainen voi löytää itselleen mieluista tekemistä.

Perjantaina 3.3. pystytämme koko päiväksi vaivaisukkojen muovailupajan, jonne kannattaa tulla viettämään rattoisaa hiihtolomapäivää. Lauantaina 4.3. klo 14 on luvassa vielä viimeinen opastettu kierros näyttelyn saloihin. Näyttely päättyy sunnuntaina 5.3. järjestettäviin seuroihin, jotka aloitetaan klo 12 (kahvit keitellään klo 11 lähtien). Tervetuloa vierailemaan museolla ja vielä nauttimaan upeasta näyttelystä ja oheisohjelmasta. Kahvilapalvelut ovat auki päättäjäisviikonloppuna.

Maailman kautta kuljemme -näyttely tarkastelee uskontoa ja uskonnollisuutta sekä kristillistä kulttuuriperinnettä kuvataiteessa. Näyttelyn keskeinen tarkastelukulma on ei-kirkollinen pohjalaislähtöinen taide. Uskonnon lisäksi mm. henkisyyden ja pyhyyden teemat nousevat keskeiseen asemaan ja huomataan niillä olevan merkittävä asema myös nykytaiteessa.