Tapahtuma

Seurat Alaviitalan tapaan

Nelimarkka-museossa 19.10. klo 18

10.10.2022 – 20.10.2022

Perinteiset Seurat Alaviitalan tapaan järjestetään Nelimarkka-museossa keskiviikkona 19.10.2022 klo 18.

Eero Nelimarkan vaimo Saima (o.s. Alaviitala) oli miehensä tavoin lähtöisin uskonnollisesta kodista. Nelimarkka-museon naistoimikunnan aikoinaan ideoima tapahtuma pohjautuu Saiman kotipaikassa, Härmän Alaviitalan talossa järjestettyihin Siioninvirsiseuroihin ja kunnioittaa Eero Nelimarkan perheen vahvaa uskonnollisuutta.

Klo 17 järjestetään opastettu kierros Maailman kautta kuljemme – pohjalaistaiteilijoiden näkemyksiä uskonnosta -näyttelyyn. Näyttely tarkastelee uskontoa ja uskonnollisuutta sekä kristillistä kulttuuriperinnettä kuvataiteessa. Näyttelyn keskeinen tarkastelukulma on ei-kirkollinen pohjalaislähtöinen taide. Opastuksella pohditaan näkyvätkö pohjalaisalueilla vahvasti vaikuttaneet ja vaikuttavat uskonnollisuus ja uskonnolliset liikkeet, kuten körttiläisyys tai lestadiolaisuus? Onko perinteillä tai ajalla vaikutusta uskonnolliseen tarpeeseen ja sen ilmaisemiseen? Millaista on nykyajan hengellisyys?

Ennen seuroja tarjotaan nisukahvit. Tilaisuudessa kerätään kolehti lähetystyön hyväksi professori Eero Nelimarkan hattuun. Seurojen puhujina ovat Heli Karhumäki, Aaro Panula ja Harri Silvolahti. Seurat järjestetään yhdessä Herättäjä-Yhdistyksen kanssa. Seuroihin ja yleisöopastukselle on vapaa pääsy.