Tapahtuma

What can this stick do?

Taiteilija Lisa Vipolan työpaja Villa Nelimarkassa 27.6. klo 17

16.6.2022 – 28.6.2022

Ruotsalainen taiteilija Lisa Vipola on asunut ja työskennellyt Villa Nelimarkassa Nelimarkka-museon residenssitaiteilijana. Residenssijakson päätteeksi hän aukaisee ovet työskentelytilaansa ja kertoo tarkemmin taiteestaan kaikille kiinnostuneille. Ohjelmaan kuuluu monimerkityksellinen työpaja, jossa materiaalina hyödynnetään puuta ja tekstiä. Teksti muunnetaan materiaaliseksi uurtamalla sitä puuhun, jolloin on mahdollisuus kokea syvää yhteyttä omiin juuriin ja ihmiskunnan ikivanhoihin kulttuurisiin pyrkimyksiin. Tämän lähemmäksi shamanismia et Alajärven kesässä pääse!

Monipuolinen taiteilija Lisa Vipola käyttää ilmaisuvälineinään valokuvaa, liikkuvaa kuvaa sekä voimakkaan latauksen saavia esineitä ja tekstiä. Omat juuret ovat Vipolalle hyvin tärkeitä, joten hän liittää sukunsa tarinaa voimakkaasti taiteeseensa. Vipola on varttunut Jukkasjärven kylässä, Ruotsin lapissa. Jukkasjärvi tarkoittaa saameksi kohtaamispaikkaa ja juuri kohtaamispaikkoja eritaustaisille ihmisille Vipola tarjoaa taiteellaan.

Työpaja pidetään 27.6. klo 17 alkaen Villa Nelimarkassa (Pekkolantie 67). Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Puhumme suomea, englantia ja ruotsia!