Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

Iloa, valoa ja varjoja

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston Vimpelin kuvataide-/posliinimaalausryhmien näyttely

29.2.2024 – 20.3.2024

Näyttely on avoinna ti-pe klo 13-17.

Tervetuloa avajaisiin to 29.2 klo 17.30.

 

Ohjaaja Sirpa Kataja kertoo näyttelystä näin:

Esillä on kolmen eri opintoryhmän teoksia. Mukana on ollut 36 kurssilaista ympäri järviseutua ja  lähikunnista. Ikäjakauma on suuri, teineistä ikäihmisiin. Pääasiassa osallistujat ovat  naisia mutta iloksemme saimme joukkoomme myös yhden rohkean  miespuolisen maalarin.

Kursseilla  kaikki ovat saaneet toteuttaa omia ideoitaan tai harjoitella eri tekniikoita opettajan mallitöitä apuna käyttäen. Opettajan ohjauksessa on maalattu öljy- akryyli- akvarelli- ja pastelliväreillä. On tehty monotypioita, lyijykynätöitä ja posliininmaalauksia. Tuunailtiin myös vanhoja maljakoita uusiokäyttöön ja jouluksi maalattiin värillisiä pulloja jouluaiheisilla kuvilla jouluvaloja varten.

Kursseilla viihdytään ja huumori lentää –  yleensä maalataan rennolla meiningillä. Joskus tehdään töitä hyvinkin keskittyneesti  – silloin on tosi kyseessä! Toisinaan maalataan vanhoja töitä uudelleen. Taidekurssi on monelle viikon kohokohta ja se koetaan hyvin tärkeäksi!

Kursseille tullaan vuodesta toiseen, maalaamaan ja tapaamaan tuttuja, samanhenkisiä ystäviä! Välillä elämässä on valoa ja välillä varjoja, mutta ryhmän tuki ja innostus maalaamiseen saa hetkeksi unohtamaan kipeät asiat!

Sirpa Kataja, opettaja, ohjaaja –  ja ystävä

 

(Kuva: Sirpa Kataja)