Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

Runosta kuvaksi, kuvasta runoksi ja Monotypia

Kesäkuvataiteilijoiden työpajat

21.7.2022 – 30.7.2022

Runosta kuvaksi, kuvasta runoksi -työpaja, to 21.7. klo 14-17

Työpaja tuo yhteen kaksi eriliasta ilmaisumuotoa synnyttäen inspiroivan tilan luoda taidetta. Pajassa Jari Lehtonen opastaa haikujen kirjoittamiseen ja Elina Lähdenperä tutustuttaa tekijät kolmen kuvan sarjan luomiseen.

Osallistujat jaetaan kahteen eri median parissa työskentelevään ryhmään. Ensimmäisen tunnin jälkeen ryhmät vaihtavat medioita. Lopuksi katsotaan teoksia yhdessä ja pohditaan, olivatko eri ilmaisukeinot inspiroineet toisiaan. Teokset saa mukaansa.

Työpaja tarjoaa kyniä, siveltimiä, mustetta, akryylimaaleja, akvarelleja ja paksumpaa paperia. Halutessaan voi käyttää myös omia työvälineitään.

Monotypia -työpaja, la 30.7. klo 13-16

Työpajassa tutustutaan kesätaiteilija Elina Lahdenperän opastuksella monotypia-grafiikkaan. Monotypia on nimensä mukaisesti uniikkivedos, eikä vedoksia voi tehdä kuin yhden kappaleen. Ehdimme tehdä useamman vedoksen, jotka osallistujat saavat itselleen. Tekniikkana monotypia soveltuu kaikenikäisille.

Työpajassa on valmiina paksumpaa paperia (valkoinen), erivärisiä akryylimaaleja, siivoussieniä värin levittämiseen, erilaisia piirtimiä ja lyijykyniä teoksien merkkaamiseen. Halutessaan voi tuoda mukanaan värillistä paksumpaa paperia tai kartonkia.