Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

Ihmettele

Mai Syrjälän taidenäyttely

11.11.2019 – 27.11.2019

Soinilaisen kuvataiteilijan Mai Syrjälän taidenäyttely Ihmettele on esillä Villa Väinölässä marraskuun ajan: perinteisten maalausten lisäksi nähtävillä on kolmiulotteisia töitä, sommitelmia ja kollaaseja.

–Maalaaminen on hengittämisestä seuraava olemassaolon ehto, kuvailee Syrjälä suhdettaan taiteeseen. –Niin klisee kuin se onkin, luonto on tärkein innoittajani; sitä tuntee ihan ummehtuvansa, jos ei pääse luontoon.

Hän on palannut asumaan kotikyläänsä Soinin Hautakylälle, missä luonto on lähellä. Teostensa kautta hän haluaa herätellä katsomaan ja ihmettelemään kaikkea ympärillä olevaa. –Elämä on äimistyttävää, sitä kannattaa ihmetellä. Mitä pienempi asia, sen ihmeellisempi se usein on!

SYRJÄLÄ valmistui kuva-artesaaniksi ja graafiseksi suunnittelijaksi Jurvasta 2007. Valmistuttuaan Saimaan Ammattikorkeakoulusta taidemaalari/kuvataiteilijaksi hän on järjestänyt yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin.

Syrjälä vie taiteen mielellään ihmisten pariin, ja kalliita galleriatiloja useammin hänen taidenäyttelyitään onkin ollut ihmisläheisissä paikoissa kuten kahviloissa ja sairaaloissa. Hän on toteuttanut myös useita suoraan seinään tehtäviä maalauksia. –Imatralla sain maalata nelikerroksisen talon aula- ja käytävätilat. Yhdistin ne jugend-henkisellä viivalla, joka paisui luonnonelementeiksi niin, että kuvasin kussakin kerroksessa yhtä vuodenaikaa.

Hänen kädenjälkeään on nähtävillä esimerkiksi Soinin vanhainkodin ja neuvolan seinillä.

PARIN viime vuoden aikana Syrjälä on alkanut toteuttaa performanssimaalauksia tehden taidetta isolle pinnalle vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. –Olen kokeillut yhdistää siihen runoa, ja musiikin lisääminen on suunnitelmissa.