Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

Rauhassa

Marjaana Hinkan 40-vuotis taidenäyttely

3.11.2023 – 24.11.2023

Marjaana Hinkka on sosiologi, lammastilan emäntä ja kuvataiteilija.

Hinkan taiteellinen työskentely on kokeilevaa ja etsivää eikä rajoitu yhteen tekniikkaan tai tyyliin. Hän pitää akvarellista, öljyväristä, grafiikasta, keramiikasta ja muusta kolmiulotteisesta työskentelystä. – Käytän mielelläni kierrätysmateriaalia, sillä luonto on elämän lähtökohta.

– Taidenäyttelyni pohtii kodin ja juurien merkitystä. Esillä ovat myös maaseutu eläimineen. Ne merkitsevät minulle kotia sekä juuria.

– Näyttelyni esittää pikemminkin kysymyksiä tai ehdotuksia kuin vastauksia: Mitä koti on tai kenelle se kuuluu? Tuleeko kodin tuntu seinistä, esineistä, ihmisistä, tuoksuista, eläimistä, äänistä tai kenties ympäröivästä luonnosta? Onko luonto ihmisen koti vai rajoittuuko koti seinien sisälle?

– Isovanhempieni kautta kotiin liittyy myös menettäminen ja ei-vapaaehtoinen kotiseudun jättäminen Karjalassa, samoin on mieheni isän perheen osalta käynyt.

– Neljänkymmenen elinvuoden jälkeen voisin todeta, että koti on ainakin sellainen paikka, jossa voi olla rauhassa ja jossa on turvallinen olla yhdessä rakkaiden ihmisten ja eläinten kanssa.