Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

Sielun viiva – Käden jälki

Lappajärven toimintakeskuksen ja taidepiirin taide- ja käsitöitä

3.3.2023 – 29.3.2023

Kuluneen vuoden aikana toimintakeskuksessa on työstetty erilaisia käsitöitä. Kädentaidoissa on hyödynnetty monipuolisesti vaihtelevia materiaaleja, kuten lankaa, paperia, puuta ja muita luonnonmateriaaleja. Kierrätysmateriaaleja on käytetty aina, kun sen on ollut mahdollista. Yhteisenä projektina on tehty eläväiset akvaariot, joissa on käytetty rohkeasti värejä ja mielikuvitusta.

Näyttelyn toisena osioina ovat taidepiirissä syntyneet teokset. Esillä on paperipohjaisia töitä ja maalauksia; tänä vuonna on työskennelty myös maalauspohjille. Mukana on lisäksi yksi yhteistyönä toteutettu savityö, ihana siili. Maalaukset ovat värikylläisiä taidonnäytteitä monivuotisilta harrastajilta. Taidot ja rohkeus ilmaista ovat karttuneet vuosien myötä, jokaisella on oma tyylinsä, oma elävä viivansa, oma luovuutensa.

Taidepiiri kokoontuu kahdesti kuukaudessa. Tekemisen lisäksi tunneilla jutellaan taiteesta ja rupatellaan muistakin asioista. Alussa usein tutkitaan eri taiteilijoiden teoksia, mitä kautta opitaan lisään taiteesta ja taidehistoriasta.

Mukana ohjaamisessa ovat olleet toimintakeskuksen ohjaajat Katja Ikola, Maria Laurila, Riikka Luoma-aho ja Minna-Maria Salo. Kansalaisopiston taidetunteja opettaa Ulla Hautamäki. Mukana avustamassa ovat toimintakeskuksen ohjaajat.