Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

Taidelainaamo AVARA

Toimipiste Villa Väinölässä

29.6.2022 – 24.11.2023

Taidelainaamo Avara on Lapuan taiteilijaseuran ylläpitämä ja kehittämisyhdistys Aisaparin rahoittaman lainaamohankkeen tulos. Yksi taidelainaamon toimipisteistä avattiin Villa Väinölään kesällä 2022.

Taidelainaamo Avara lainaa ja myy pohjanmaata sydämessään kantavien taiteilijoiden taidetta.

Avara tarjoaa pohjalaisille, pohjanmaalta ponnistaneille ja sitä edelleen sydämessään kantaville visuaalisen alan ammattitaiteilijoille sekä vakavasti taidetta harrastaville taiteen tekijöille kanavan päästä esille ja myydä taidettaan helposti ja turvallisesti. Avara on yksi Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton (SKjL) 21 taiteilijaseuravetoisista taidelainaamoista. SKjL:n huolella suunniteltu ja isoissa taidelainaamoissa käytännössä testattu toiminnanohjausjärjestelmä sekä sopimus- ja rahaliikennekäytännöt ovat myös Avaran toiminnan rattaina.

Nettilainaamo Avara löytyy Lapuan Taiteilijaseura ry:n sivuilta.

Kuinka Taidelainaamo Avarasta voi hankkia taidetta

Taiteen lainaus tarkoittaa taiteen vuokraamista ja ostamista osamaksulla, ilman korkoa tai muita kuluja. Näin teokseen voi tutustua rauhassa kotona ennen ostopäätöstä. Jos teos ei löydäkään paikkaansa voi sen palauttaa taidelainaamoon ja kokeilla vaikka toista teosta. Teoksen voi hankkia lopullisesti omakseen maksamalla loput erät kertamaksuna tai osamaksuerissä kuukausittain.

Teos on aina enemmän kuin kuva teoksesta. Kuvasta ei näy teoksen todellinen koko, mahdollinen tekstuuri eivätkä värit hehku samalla tavalla. Siksi teokset saa aina tilata nähtäväksi fyysiseen lainauspisteeseen ennen vuokra- ja ostopäätöstä. Nettilainaamon teoksista osa on esillä lainauspisteissä ja teokset vaihtuvat noin 3 kuukauden välein. Taidelainaamo Avarassa tulee olemaan mahdollisuus ostaa myös kehystämätöntä piirustus-, vedos- ja valokuvataidetta kertaostona tai osamaksulla.

Taidelainaamo on avoinna Villa Väinölän aukioloaikoina ti-pe 13-17.