Villa Väinölän näyttelyt ja tapahtumat

WA – japanilaisen taiteen näyttely

Nelimarkka-museo, Japan International Artist Societyn ja Club des Amis de l’Europe et des Arts

29.5.2019 – 12.6.2019

Alajärvellä nähtävä japanilaisen taiteen näyttely järjestetään yhteistyössä Japan International Artist Societyn (JIAS) -taiteilijaseuran ja Club des Amis de l’Europe et des Arts (CAEA) -järjestön kanssa. Vastaavia näyttelyitä on järjestetty yli 50 kertaa vuodesta 1973 lähtien ympäri maailman. Alajärvellä näyttely järjestetään Japanin ja Suomen 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden kunniaksi.

Näyttelyssä on esillä yli 250 teosta Nelimarkka-museossa, Alajärven kirjaston näyttelysalissa ja Villa Väinölässä. Näyttelyn ohjelmassa on myös avoimia yleisöluentoja, opastuksia, työpajoja sekä teeseremonia ja kalligrafia-työnäytös. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy, koska järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni pääsisi näkemään näyttelyn.

Näyttelyn teoksissa näkyy japanilainen kulttuuri, sen mielenrauha, luontosuhde ja harmonia, joihin myös näyttelyn nimi, Japania aiemmin tarkoittanut merkki WA viittaa.

Esille tulee eri tekniikoin toteutettuja maalauksia ja veistoksia sekä esineteoksia. Suuri osa teoksista edustaa perinteisiä japanilaisia tekniikoita puupiirroksista kimono- ja paperitaiteeseen sekä nihongaan ja kalligrafiaan, mutta mukana on myös esimerkiksi öljy-, akryyli- ja akvarellimaalausta. Näyttelyn teoksissa vuoropuhelussa ovat niin perinteinen japanilainen kulttuuri ja taide kuin uudenlaiset ilmaisumuodot.